— dinsdag 13 mei 2014, 09:04

Eerste zitting in zaak tegen Plasterk

In de rechtbank Den Haag kruisten vandaag de 'Coalitie Burgers tegen Plasterk' en de landsadvocaat de degens. Vanaf 9.30 uur krijgen beide partijen de gelegenheid om hun standpunt toe te lichten. De zaak draait om de samenwerking tussen de Nederlandse en Amerikaanse inlichtingendiensten. Minister Plasterk heeft aangegeven dat gegevens over 1,8 miljoen telefoongesprekken niet door de NSA in Nederland zijn verzameld, maar door de Nederlandse inlichtingendiensten zélf zijn getapt. Het materiaal werd daarna met de NSA gedeeld - binnen juridische kaders, zo meldde Plasterk eerder. De coalitie, die onder meer bestaat uit de beroepsvereniging NVJ, diverse burgerinitiatieven en de Vereniging van Strafrechtadvocaten, eist dat de Staat stopt met het gebruiken van gegevens die niet in overeenstemming met de Nederlandse wet zijn verkregen. De uitspraak volgt 8 juli.

Bekijk meer van

NVJ Burgers tegen Plasterk

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.