Jodal

— donderdag 11 september 2008, 09:07 | 1 reactie, praat mee

‘Columnist schendt Nieuwspoortcode’

Journalist Peter Middendorp (De Pers, Vrij Nederland) loopt de kans te worden geweerd uit perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Een ongeschreven regel, bekend als de 'Nieuwspoortcode', betekent dat wat journalisten en politici daar in de sociëteit bespreken, niet in de openbaarheid wordt gebracht. Middendorp heeft dat twee keer wél gedaan en is daarover gewaarschuwd. "Bij een derde keer wordt hij geroyeerd. Maar dat is nog niet gebeurd", aldus Nieuwspoort-voorzitter Max van Weezel. Middendorp baseerde twee columns op wat hij had gezien. Zijn bundel 'Lange Poten - een jaar lang vreemdeling in Den Haag' verscheen afgelopen woensdag. De Nieuwspoortcode noemt Middendorp "sowieso bullshit" omdat het Nieuwspoort tot "een vrijplaats voor allerlei foute afspraakjes" maakt. Dat mensen aanstoot nemen aan wat hij schrijft "zegt wel iets over het wereldje in Den Haag", stelt Middendorp. Laatste wijziging: 11 september 2008, 11:17

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

hans laroes, 11 september 2008, 10:42

zullen we de Nieuwspoortcode maar s tot onzin verklaren? Ik kan me wel voorstellen hoe hij ooit is ontstaan en dat hij een functie heeft vervuld, maar in de huidige tijd werkt hij alleen maar contraproductief, en suggereert hij dat journalisten en politici samen die ene pot nat vullen. Vertrouwelijke gespekken en deep background-gesprekken kunnen altijd; daar is geen code voor nodig.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.