— donderdag 14 april 2016, 12:03 | 0 reacties, praat mee

Columnist Koelman per direct weg bij Metro

Koen van Weel / ANP

Luuk Koelman stopt per direct als columnist bij dagblad Metro. Het vertrek zou in goed overleg zijn gegaan, meldt NU. Het vertrek van Koelman hangt samen met een hernieuwde weigering om een kritische column te plaatsen. Daarin stelde Koelman dat het Oekraïne-referendum enkel is opgezet om weblog Geenstijl weer in de gunst van TMG te brengen.

De column verscheen niet in de krant, maar Koelman plaatste hem op zijn eigen site. In 2013 werd een column in briefvorm (van Beatrix aan het comateuze zoon Friso) ook geweigerd.

Een andere brief-column rond een zelfmoord, die hij schreef uit naam van toenmalig hoofdredacteur van het Katholiek Dagblad Mariska Orbán-de Haas, werd eveneens geweigerd. De column was een verwijzing naar een brief die Orbán-de Haas in 2010 schreef aan VVD-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert, waarin ze miskramen van het Kamerlid koppelde aan een anti-abortusstandpunt.

Meer bij NU

Bekijk meer van

TMG Metro Luuk Koelman

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.