training eu starters

— maandag 9 maart 2015, 10:31 | 1 reactie, praat mee

Columnist gebruikt deel column opnieuw

Volkskrant-columnist Eva Hoeke heeft in haar eerste column hele passages hergebruikt uit een verhaal dat ze eerder al schreef voor Het Parool. In beide columns omschrijft Hoeke de malaise rondom de eerste weken samenwonen met haar partner. Ze schrijft over de frustratie die verhuizen oplevert. En de dagen daarna, die vooral ruzie opleveren. Waar het eerste deel van de column in Volkskrant Magazine (betaald) nog enige tekstuele verschillen bevat ten opzichte van de column die in juli in Parool-bijlage PS werd gepubliceerd, volgen daarna passages die vrijwel letterlijk hetzelfde zijn. Ondanks ophef op sociale media hebben zowel Hoeke als de Volkskrant nog niet gereageerd. Laatste wijziging: 12 maart 2015, 14:23

Bekijk meer van

Volkskrant

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 12 maart 2015, 16:25

Een vorm van ‘zelfplagiaat’ waarvoor een degelijke journalist zich niet moet lenen. Het is toch zo gemakkelijk om een andere tekst te maken. Ook al is die op basis van een vroegere column.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.