— maandag 9 maart 2015, 10:31 | 1 reactie, praat mee

Columnist gebruikt deel column opnieuw

Volkskrant-columnist Eva Hoeke heeft in haar eerste column hele passages hergebruikt uit een verhaal dat ze eerder al schreef voor Het Parool. In beide columns omschrijft Hoeke de malaise rondom de eerste weken samenwonen met haar partner. Ze schrijft over de frustratie die verhuizen oplevert. En de dagen daarna, die vooral ruzie opleveren. Waar het eerste deel van de column in Volkskrant Magazine (betaald) nog enige tekstuele verschillen bevat ten opzichte van de column die in juli in Parool-bijlage PS werd gepubliceerd, volgen daarna passages die vrijwel letterlijk hetzelfde zijn. Ondanks ophef op sociale media hebben zowel Hoeke als de Volkskrant nog niet gereageerd.

Bekijk meer van

De Volkskrant

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 12 maart 2015, 16:25

Een vorm van ‘zelfplagiaat’ waarvoor een degelijke journalist zich niet moet lenen. Het is toch zo gemakkelijk om een andere tekst te maken. Ook al is die op basis van een vroegere column.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.