website over journalistiek

Closer geeft blootfoto’s aan prinsenpaar

Sander Lindenburg — Geplaatst in justitie op donderdag 20 september 2012, 08:43

Nieuws

Het Franse magazine Closer heeft de omstreden toplessfoto’s van prins Williams vrouw Kate aan het paar overhandigd. Dat meldden bronnen woensdag. Het blad gaf de foto’s, de digitale bestanden, nadat een Franse rechter Closer dinsdag een publicatieverbod had opgelegd en opdracht had gegeven de foto’s in te leveren. Iedere dag dat het blad niet aan die verplichting zou voldoen, levert een boete van 10.000 euro op. Closer heeft gezegd dat het de foto’s niet in eigendom heeft. Het tijdschrift heeft plaatjes simpelweg gekocht als exclusieve primeur. De uitgever weigert te zeggen wie de verkoper en fotograaf zijn.

Naar aanleiding van de foto’s was er woensdag een inval op de redactie van Closer. Ze zochten naar informatie die kan leiden tot de identiteit van de fotograaf die de foto’s van Kate Middleton heeft gemaakt.

Ondertussen heeft ook een Zweeds blad elf van de controversiële foto’s afgedrukt, terwijl een Deens blad dat vandaag wil doen. Het Zweedse blad was al de vierde uitgave die de foto’s gebruikt.