— maandag 21 februari 2011, 10:41 | 0 reacties, praat mee

Alleen met vordering info over siteverkeer

Politie en justitie hebben een tik op de vingers gekregen van minister Ivo Opstelten van Veiligheid. Alleen met een formele vordering mogen sites nog worden benaderd om informatie rond websitebezoek te geven. Dat blijkt uit antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van een artikel op Webwereld waaruit bleek dat de politie nog wel eens bluft en dreigt om IP-adressen van websitebezoekers te achterhalen. “Een verzoek tot vrijwillige verstrekking behoort niet tot de mogelijkheden: opsporingsambtenaren moeten van de vorderingsbevoegdheid gebruik maken”, schrijft hij. “Een vordering mag pas daadwerkelijk worden gedaan als alle belangen tegen elkaar zijn afgewogen en de uitkomst is dat het opsporingsbelang zwaarder dient te wegen.” Voordat politie en justitie machtsmiddelen inzetten, moeten ze dus eerst toetsen of er sprake is van journalistieke belangen. Meer bij Webwereld

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.