banner festival 23

— dinsdag 23 november 2010, 09:25 | 0 reacties, praat mee

‘Cijfers PwC geven verkeerd beeld’

Directeur George Bohlander van RAB, het Radio Advies Bureau, is het niet eens met de voorspellingen van adviesbureau PwC dat de radiomarkt de komende vijf jaar niet zal groeien, zo is te lezen in Adformatie. Volgens PwC zullen zowel de uitgeversmarkt als de radiomarkt de komende vijf jaar nauwelijks groeien. Dat meldde het bureau in zijn rapport ‘Entertainment & Media Outlook for the Netherlands 2010 - 2014’. Bohlander zegt verbaasd te zijn over deze cijfers. "PwC trekt de verkeerde conclusies. Voor de totale reclamebestedingen wordt de komende vijf jaar een gemiddelde stijging verwacht van 2,7 procent en voor de reclamebestedingen in de radiomarkt zelfs 3,3 procent. Maar PwC telt in zijn rapport twee zaken op: bestedingen van consumenten (end-user spending) en reclamebestedingen. Laatste wijziging: 23 november 2010, 13:27

UPDATE Volgens Sander Kranenburg, leider van de entertainment & mediapraktijk bij PwC, betreft de marktafbakening niet enkel reclamebestedingen, maar ook de omroepbijdrage van de overheid. “Op deze wijze geven we een breder beeld van de geldstromen in deze sector. De reclamebestedingen zullen naar verwachting tot en met 2014 jaarlijks met 3,3 procent stijgen.” Volgens Kranenburg onstaat de verwarring over de term ‘end-user spending’ (consumentenbestedingen). “Deze variabele wordt in het radiohoofdstuk niet gebruikt. Het gaat hier om de omroepbijdragen, welke naar verwachting jaarlijks met 4,3 procent dalen als gevolg van bezuinigingen. Per saldo groeit de radiomarkt licht, namelijke jaarlijks met 0,4 procent.”

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.