e learning nvj

— donderdag 23 oktober 2008, 11:30

Sacharovprijs voor mensenrechtenactivist

UPDATE De Chinese mensenrechtenactivist Hu Jia krijgt de Sacharovprijs. Dat is een onderscheiding die de Europarlementsleden jaarlijks uitreiken aan mensen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het vlak van de mensenrechten. De Chinese autoriteiten oefenden de voorbije dagen zware druk uit op het Europees Parlement om de onderscheiding niet toe te kennen aan Hu Jia. De activist wordt door het regime in Peking als een bedreiging voor de staatsveiligheid beschouwd en werd eerder dit jaar veroordeeld tot 3,5 jaar celstraf wegens ‘het aanmoedigen van staatsondermijnende activiteiten’. De aanklacht tegen hem was gebaseerd op artikelen die hij op internet publiceerde en uitspraken die hij deed tegenover buitenlandse journalisten. Aan de onderscheiding is een geldprijs van 50.000 euro verbonden. De prijs wordt in december tijdens een zitting in Straatsburg uitgereikt. Laatste wijziging: 23 oktober 2008, 13:45

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.