— maandag 1 december 2008, 09:06

China: VRT-ploeg mishandeld, bestolen

De Vlaamse omroep VRT heeft bij het ministerie van buitenlandse zaken van China geprotesteerd tegen mishandeling van een VRT-nieuwsploeg, die in China een reportage maakte over aids in China. De ploeg werd bovendien bestolen. De plaatselijke Chinese autoriteiten waren op de hoogte van de reportage en hadden de hulporganisatie verboden medewerking te verlenen. De niet aan de overheid gelieerde hulporganisatie of NGO vangt aidswezen op en verleent medische hulp aan aidspatiënten. Het aidsprobleem wordt doodgezwegen, aldus China-correpsondent Ton van de Weghe. De wagen waarin Van de Weghe en de cameraploeg reisde werd aan de kant gedwongen, waarna de tape met reportage en nog lege tapes onder dreiging in beslag werden genomen. Op weg naar de luchthaven werd de ploeg door dezelfde groep mannen opnieuw aangehouden. Daarbij vielen rake klappen en werden portemonnees, perskaarten en paspoorten gestolen. De bagage van Van de Weghe werd doorzocht hetgeen de daders een fototoestel en microfoon opleverde. China heeft niet op het incident reageerd. De VRT wil naast schadevergoeding een garantie dat hun ploeg veilig kan werken.

Bekijk meer van

China
banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.