— dinsdag 20 april 2010, 09:10

China: celstraf voor drie webloggers

Drie webloggers die in China opriepen een sterfgeval nader te onderzoeken, zijn veroordeeld tot straffen variërend van een en twee jaar cel. Fan Yanqiong, You Jingyou en Wu Huaying hadden op hun weblogs de autoriteiten opgeroepen het onderzoek naar de dood van een jonge vrouw - afgedaan als een tragisch verlopen miskraam - te heropenen. Volgens haar moeder is haar dochter gestorven na te zijn verkracht door een groep mannen die banden met de politie hebben. Duizenden mensen zouden hun steun aan het drietal hebben betuigd tijdens het proces op 16 april, maar een verslag daarvan werd na enkele uren verwijderd van de site van staatspersbureau Xinhua. Reporters sans Frontières noemt de veroordelingen een schertsvertoning.

Bekijk meer van

China

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.