— donderdag 1 april 2010, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Celstraf geëist voor bedreiger journalisten

Tegen een 18-jarige man die bij dagblad De Gelderlander journalisten met de dood bedreigde, is drie maanden cel geëist, waarvan een maand voorwaardelijk. De verdachte was kwaad over een interview dat zijn moeder en zus aan de krant hadden gegeven in verband met een dodelijk scooterongeluk, waarbij de broer van de Nijmegenaar een voetganger had doodgereden. De broer raakte daar zelf ook bij gewond; bij zijn behandeling in het ziekenhuis werden vervolgens personeel en bewaking bedreigd. De 18-jarige broer wilde dat De Gelderlander het interview niet publiceerde. Nadat de moeder en zus hun medewerking introkken, was er volgens de krant geen reden meer het stuk te plaatsen. Met de dreigementen zou die afweging niets te maken hebben gehad, aldus de krant.

Bekijk meer van

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.