— dinsdag 10 februari 2009, 08:58

Chávez veroordeelt geweld tegen media

De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft gezegd dat aanvallen op vrije media niet getolereerd kunnen worden. Hij deed die uitspraak na een publieke en weinig berouwvolle bekentenis van Valentin David Santana Flores, die onthulde de redactie- en studioburelen van tv-station Globovision te hebben aangevallen. Flores is leider van de pro-Chávez 'La Piedrita'-groep. De groep, die geweld gebruikt tegen media, viel ook kantoren van het dagblad El Nuevo Pais aan. Volgens Flores verdiende Globovision de aanval vanwege de vermeende steun aan een mislukte coup tegen Chávez in 2002. Persvrijheidsorganisaties zijn blij met de publieke veroordeling van Chávez, maar willen dat de president zijn woorden opvolgt met actie. "Want aanvallen op de media blijven meestal onbestraft", aldus Reporters sans Frontières.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.