word actief nvj klein

— vrijdag 6 juli 2018, 15:13 | 0 reacties, praat mee

Cambodja stelt verspreiden nepnieuws strafbaar

De laatste print-editie van Cambodia Daily - © Kith Serey / EPA

Cambodja heeft de verspreiding van nepnieuws strafbaar gesteld, meldt de NOS op basis van the Khmer Times. Naar eigen zeggen doet het land mee aan de wereldwijde strijd tegen nepnieuws. Critici zien het echter als het verder monddood maken van de vrije pers en de oppositie, in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Die verkiezingen zijn over drie weken. Laatste wijziging: 6 juli 2018, 15:21

Sites moeten zich inschrijven bij het ministerie van Informatie. Doen ze dat niet, dan lopen ze het risico grondig te worden onderzocht. Verspreiders van nepnieuws kunnen een boete krijgen van omgerekend 1000 dollar of een gevangenisstraf, die kan oplopen tot twee jaar cel.

Vorig jaar begon het monddood maken van de media al. Toen kreeg de onafhankelijke Cambodjaanse krant Cambodia Daily een belastingheffing die het niet kon betalen en moest het dagblad stoppen. Inmiddels is de krant nog wel online te lezen.

Bekijk meer van

Cambodja Cambodia Daily

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.