— dinsdag 28 februari 2012, 09:34

Burgerjournalist gedood in Homs

In de Syrische stad Homs is opnieuw een journalist omgekomen: de jonge videoblogger Anas Al-Tarsha maakte met gevaar voor eigen leven video's over de voortdurende aanvallen op de stad, die onder meer werden geüpload naar YouTube. De 17-jarige Al-Tarsha werd eind vorige week geraakt door een mortiergranaat en was op slag dood. De burgerjournalist is de achtste journalist die omkomt in Syrië sinds de protesten tegen het regime van Assad begonnen. Journalisten worden geweerd (en zijn actief doelwit als ze illegaal het land binnen komen) wat burgerjournalisten als Al-Tarsha een belangrijke bron maakt voor updates uit de regio. Vorige week kwamen ook al journalisten om na beschietingen in Homs. Het blijkt dat de Syrische autoriteiten beschikken over een lijst van dissidenten, schrijft Mother Jones, dat het 718-pagina's tellende documenten door drie experts liet bekijken.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.