banner festival 23

— donderdag 9 april 2009, 09:10 | 5 reacties, praat mee

Al 24 journalisten gedood in 2009

Het eerste kwartaal van dit jaar zijn al 24 journalisten omgekomen tijdens de uitoefening van hun werk. Dat meldt het International News Safety Institute (INSI), dat veiligheidsanalyses maakt en trainingen organiseert. Elf zaken zijn nog in onderzoek. INSI maakt zich zorgen voor de werkomstandigehden van journalisten in conflictgebieden, vooral nu door de economische crisis correspondentenbudgetten van media onder druk staan. Het instituut meldt dat 1397 journalisten zijn omgekomen sinds 1996. Meer bij INSI Laatste wijziging: 9 april 2009, 11:12

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

5 reacties

Jan, 9 april 2009, 11:56

Hier snap ik echt niets van. Die paar euro’s zijn al die risico’s toch niet waard? Blijf lekker in Nederland en alles is opgelost.

Claudia, 9 april 2009, 13:10

Als journalisten niet naar conflictgebieden gaan weet niemand wat er speelt. Het lijkt me absoluut van belang dat journalisten zich daarvoor hard maken en de waarheid (voor zover mogelijk) in andere landen naar boven halen. Maar wat een vreselijk bericht dat er alleen al in het eerste kwartaal 24 journalisten zijn gedood…elf nog in onderzoek. Hou m’n hart vast.

jan, 9 april 2009, 21:17

Claudia: dat is misschien wel zo, maar dan kiest een journalist daar bewust voor en dan weten ze dat ze dat met hun dood kunnen bekopen. Dat is dan vreselijk, maar niemand wordt gedwongen. Een journalist met vrouw en kinderen die de wereld wil redden door een stukje te tikken over een oorlog, zou je ook onverantwoord en egoïstisch kunnen noemen.

erix, 12 april 2009, 22:44

Jan: misschien voortaan maar gewoon alleen het lokale wekelijkse sufferdje lezen. En verder beroepsrisico’s van welk vak dan ook bagatelliseren. Dus ook brandweermannen, ambulancechauffeurs en leraren moeten niet zeuren als ze een projectiel voorbij zien komen.(?)

Jan, 13 april 2009, 17:31

Erix, geloof me, bij goede docenten gebeuren dit soort dingen niet. Dat jij de het woord sufferdje gebruikt zegt verder meer dan genoeg.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.