— vrijdag 24 mei 2013, 10:11 | 0 reacties, praat mee

Bundel vol inspiratie

Journalist/columnist Hugo Camps interviewde tussen 1994 en 2010 Nederlandse columnisten over hun vak. 32 van die interviews zijn gebundeld in ‘Ongezouten’. Camps brengt in zijn verhalen mensen tot leven door een combinatie van de juiste vragen en de oplettendheid waarmee hij mensen bestudeert.

Het boek bevat onder andere interviews met Martin Bril, Remco Campert, Arnold Heertje en Pim Fortuyn. Die laatste wordt bijzonder geschetst: ‘Ver na middernacht zegt hij een beetje droevig: “Zullen we nog een flesje wijn doen?” Alleen zijn in dat schitterende huis in Rotterdam, met een butler, en een Jaguar voor de deur, het schrikt hem toch af. De man met de grootste bek van Nederland is bang voor zijn eigen stilte’. Camps stelt kritische vragen en daagt zijn collega’s uit in zijn boek. Een inspiratie voor journalistieke collega’s.

Hugo Camps: Ongezouten: 32 co­lum­­nisten over hun vak, Elsevier Boeken, ISBN 9789035250673, €14,95

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.