— vrijdag 24 juni 2011, 15:29 | 1 reactie, praat mee

Budget Wereldomroep gedecimeerd

De Wereldomroep houdt straks 14 miljoen euro over van het huidige budget van 46 miljoen. Dat bedrag heeft het kabinet nu officieel bevestigd. De omroep, die overgaat van het ministerie van Onderwijs naar het ministerie van Buitenlandse Zaken, wordt in het vervolg betaald met geld dat is bedoeld voor ontwikkelingssamenwerking. De Wereldomroep dient zich volgens het kabinet enkel nog te richten op uitzendingen in landen en regio's waar persvrijheid in het geding is. Informeren van Nederlanders in het buitenland en het verspreiden van een 'realistisch beeld' over Nederland komen als taken te vervallen. Er deed eerder deze maand een gerucht de ronde dat de Wereldomroep nog maximaal 10 miljoen euro zou overhouden, maar daarover kwamen sussende geluiden van staatssecreatris Teeven. De geruchten blijken er nu echter niet ver naast te hebben gezeten. De directie hield eerder rekening met een korting op het budget van rond tien miljoen euro en noemt noemt de aangekondigde plannen tegenover de NOS "onvoorstelbaar". De bezuiniging zal naar verwachting 250 banen gaan kosten, stelt de omroep in een verklaring.

Bekijk meer van

RNW

Praat mee

1 reactie

Black Lion, 26 juni 2011, 23:35

Als de wereld omroep verdwijnt, verdwijnt met haar een beetje veel sentiment. Vaak luister ik naar haar uitzendingen en lees practisch dagelijks de nieuws dienst, vooral van het caribische gebied.
De wereld omroep weg is een deel van ons leven weg.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.