e learning nvj

— vrijdag 21 mei 2021, 08:46 | 0 reacties, praat mee

Britse prinsen halen uit naar BBC na onderzoeksrapport

De Britse prins William - © EPA / Debbie Hill

De Britse prins William geeft in een verklaring felle kritiek op de BBC. De prins hekelt de wijze waarop de omroep is omgegaan met tactieken die journalist Martin Bashir in 1995 gebruikte tijdens een interview met zijn moeder, prinses Diana. Volgens William heeft het interview de relatie tussen Diana en haar echtgenoot prins Charles verslechterd. Laatste wijziging: 21 mei 2021, 08:47

De BBC publiceerde donderdag een onderzoeksrapport. Daarin gaf de omroep toe dat het gesprek onder valse voorwendselen tot stand is gekomen en dat informatie daarover door de BBC onder het tapijt zijn geveegd.

Ook Williams broer, prins Harry, reageerde fel op het onderzoeksrapport. Hij stelt dat een rimpeleffect van een cultuur van uitbuiting en onethische praktijken zijn moeder het leven kostte.

Diana werd tijdens de laatste jaren van haar leven hinderlijk gevolgd door journalisten en kwam in 1997 om het leven bij een auto-ongeluk. Op het moment van het ongeluk werd de auto waarin Diana zat gevolgd door persfotografen. Meer bij NU.nl / De Telegraaf

Bekijk meer van

BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.