Tegel Beeld en Geluid

— maandag 12 december 2016, 16:35 | 0 reacties, praat mee

Britse correspondent The Times Kenia uitgezet

Een supermaan boven Nairobi op 14 november 2016 | Dai Kurukawa / EPA

De Britse journalist Jerome Starkey, die de laatste vijf jaar als Afrika-correspondent voor dagblad The Times werkt, is bij aankomst in Nairobi vanuit Londen aangehouden en uitgezet. Hij zat ruim 24 uur vast voor hij het land moest verlaten. Een verklaring van Keniaanse kant bleef uit.

Starkey werd op de luchthaven door de douane apart genomen, omdat er een ‘block’ op zijn paspoort was gezet door de Keniaanse inlichtingendienst. Na een lange detentie werd hij het land uitgezet. “Ik heb geen idee waarom ik werd vastgehouden en niemand heeft een verklaring aangeboden. Voor zover ik weet, word ik nergens van beschuldigd”, aldus Starkey in een mail aan persbureau Reuters.

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch heeft zorgen over het weren van een doorgewinterde journalist uitgesproken - en wijst op arrestaties en intimidatie onder Keniaanse bloggers. Amnesty International had identieke zorgen - en sprak met Starkeys advocaat, die zijn cliënt overigens niet mocht spreken.

Bekijk meer van

Kenia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.