— maandag 18 augustus 2014, 17:11

Britse agent veroordeeld voor lekken

Thomas Ridgeway, een agent van de Londense politie, is veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf voor het verkopen van vertrouwelijke informatie aan tabloid The Sun. Een gelekte tip over een zelfmoordpoging van een jonge Britse acteur was dagenlang voorpaginanieuws. De betrokken acteur was volgens eigen zeggen lange tijd achterdochtig dat zijn vrienden of zelfs het ambulanceteam dat hem had geholpen achter het lek zaten. Ridgeway lekte ook informatie over een onderzoek naar seksueel wangedrag door politie-collega's. Ridgeways moeder, die van het lekken wist, kreeg een voorwaardelijke celstraf vanwege medeplichtigheid. De rechter wreef Ridgeway in hoe hij zijn eigen carrière om zeep heeft geholpen. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

The Sun

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.