— donderdag 19 augustus 2010, 11:09 | 0 reacties, praat mee

Brinkman: minder media in de toekomst

Elco Brinkman stelt in een interview met NU.nl dat omroepen en dagbladen hun eigen ondergang bewerkstelligen. "De publieke omroep versnippert door alle zenders. [...] Een of twee publieke netten, prima. En liever daar wat extra voor betalen, maar niet die enorme verwatering." Kranten gaan te onder omdat ze allemaal hetzelfde probleem hebben, aldus Brinkman. "Ze zijn niet voldoende interactief en niet voldoende op het moment er kunnen zijn dat het nieuws het vraagt." Brinkman was voorzitter van de commissie die vorig jaar een rapport schreef over innovatie bij de gedrukte pers en de toekomst van de nieuwsvoorziening in Nederland. De reacties van de media die daarover zijn binnengekomen noemt Brinkman "voorspelbaar". "Ze handelen allemaal in hun eigen belang." Brinkman hoopt dat een nieuw kabinet juridische obstakels uit de weg ruimt als bedrijven, nieuwe media of kranten, willen samenwerken. "Niet bang zijn voor kartelvorming of een publieke omroep die in het nauw komt. Gewoon weg, die verboden. En dat geldt dus ook voor samenwerking op het gebied van distributie," aldus Brinkman. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.