— vrijdag 21 februari 2014, 13:39

Brein in cassatie tegen opheffen blokkade

Stichting Brein gaat in cassatie tegen het opheffen van de blokkade van The Pirate Bay. Dat laat directeur Tim Kuik weten aan NU.nl. In januari bepaalde het Hooggerechtshof in Den Haag dat internetaanbieders Ziggo en XS4ALL de torrentsite niet langer hoeven te blokkeren. Volgens de rechtbank heeft de uitspraak weinig effect gehad en tast de maatregel de ondernemingsvrijheid van aanbieders aan. Stichting Brein is het hier niet mee eens en denkt op basis van een advies van een cassatie-expert dat er een aantal mogelijke cassatiegronden zijn. Laatste wijziging: 21 februari 2014, 14:41

UPC, KPN, Tele2 en T-Mobile voeren een aparte rechtszaak met Stichting Brein. In die zaak loopt een bodemprocedure en op basis van de eerdere uitspraak moeten deze providers The Pirate Bay nog blokkeren.

Eerder deze week maakte UPC bekend de blokkade in overleg met Brein op te heffen. In afwachting van de uitspraak van de Hoge Raad staat Brein het toe de blokkade op te heffen. Tele2 zal The Pirate Bay vanaf maandag weer beschikbaar maken. Mocht de cassatie in het voordeel van Brein uitpakken zullen de providers de blokkade weer moeten instellen.

Volgens Tele2 gaat de bodemprocedure van de providers, ondanks de cassatie in de andere zaak, gewoon door. Die zaak van Tele2 en UPC wordt in maart inhoudelijk behandeld.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.