— vrijdag 7 mei 2010, 08:58 | 1 reactie, praat mee

Boze reacties om rechtszaak Brein

De rechtszaak die stichting Brein is begonnen tegen Ziggo om internetaanbieders te dwingen websites te blokkeren die illegale uitwisseling van muziek en film ondersteunen, stuit juristen en internetaanbieders tegen de borst. Ict- en internetadvocaat Christiaan Alberdingk Thijm voorspelt desastreuze gevolgen voor Nederland, als de rechter Brein in het gelijk stelt: "Websites als Pirate Bay zullen over de grens wel bereikbaar zijn. Nederlandse internetaanbieders moeten een pro-actief censuurbeleid gaan voeren. Dat betekent dat we het Nederlandse internet deels gaan afsluiten. Dat doet aan China denken”, beaamt hij. Het verzoek van Brein gaat volgens internetaanbieders veel te ver. Online, dochter van T-Mobile: "In tegenstelling tot wat Brein zegt, komt de openheid van het internet wel degelijk in gevaar.”

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Pete, 7 mei 2010, 15:37

De bescherming van auteursrechten is prijzenswaardig, maar Brein gaat hierbij te ver. Het heeft te maken met de geldingsdrang van directeur Tim Kuik, die een blok voor zijn kop heeft. De overheid moet deze organisatie meer afremmen en onder controle houden. Ik kan me niet voorstellen dat de rechter Brein in het gelijk stelt, maar sommige rechters houden er een wereldvreemde logica op na.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.