— woensdag 26 mei 2021, 14:31 | 0 reacties, praat mee

Brabants Centrum zet met nieuwe app in op lokale gemeenschappen

Stichting Brabants Centrum, uitgever van lokale media in het Brabantse Boxtel, heeft woensdag een eigen nieuwsapp gelanceerd. Met de Ons BC-app brengt Stichting Brabants Centrum niet alleen lokaal nieuws uit zijn gelijknamige krant, maar wordt ook ingezet op contact met de gemeenschap.

Gebruikers kunnen in de app reageren op nieuwsberichten, kiezen welke wijken of dorpen hun belangstelling hebben, berichten plaatsen en een eigen expertise aangeven. “Ook voor de redactie van ons betaalde weekblad Brabants Centrum is het bedrijven van onderzoeksjournalistiek een structurele uitdaging”, aldus directeur Henk van der Zee. “Terwijl ook in Boxtel veel mensen wonen die ergens verstand van hebben. Die expertise kunnen zij eenvoudig en op grotere schaal via de app delen met onze redactie.”

Betalende leden van de weekkrant Brabants Centrum krijgen met ingang van woensdag gratis toegang tot Ons BC. Niet-leden kunnen de app, die beschikbaar is voor Android- en iOS-smartphones en op Apple-computers, twee maanden gratis gebruiken. Ons BC werd ontwikkeld door de redactie van Brabants Centrum en werd mede gefinancierd met een subsidie van 22.500 euro van provincie Noord-Brabant.

Hoewel Brabants Centrum zich met Ons BC alleen op Boxtel en omstreken richt, kunnen ook andere lokale media het platform achter de app in de toekomst gaan gebruiken. Ons BC krijgt een landelijke zuster-app: LNC Today. LNC staat voor Lokale Nieuws Community. Uitgeverijen die gebruik willen maken van het platform houden zelf beschikking over de gebruikersdata die hun gebruikers met de app delen.

“Data aan derde partijen doorverkopen is als lokaal medium vanwege de schaal niet interessant”, aldus mede-bedenker Pål Jansen, die zich de afgelopen jaren verdiepte in hoe media omgaan met lezersreacties. “En bovendien niet netjes richting betalende leden.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.