word studentlid

— maandag 13 mei 2013, 09:41

Bob den Uyl-prijs naar Visser

Carolijn Visser heeft de tiende VPRO Bob den Uyl-prijs in de wacht gesleept met haar boek Argentijnse Avonden. Ze kreeg de prijs voor het beste journalistieke Nederlandstalige reisboek van het afgelopen kalenderjaar. De in 1956 geboren Visser ontvangt 7500 euro. Visser won de prijs voor haar verhaal over het leven van Rinus van Mastrigt en zijn twee dochters. Rinus vertrok in 1937 naar Batavia om werk te zoeken. Geld voor de overtocht had hij niet, dus hij ging op de fiets. Zijn twee dochters werden daar geboren, maar al snel na de oorlog besloot Rinus het geluk in Argentinië te zoeken. Het harde bestaan op de pampa’s, de moeizame relatie tussen de grillige vader en zijn dochters en de onbekende geschiedenis van de Nederlandse kolonie in Argentinië wist Visser volgens de jury met vakmanschap, passie en stijlvastheid tot een schitterend verhaal te smeden. Laatste wijziging: 13 augustus 2013, 20:13

Ook werd de allereerste VPRO Bagagedrager uitgereikt. Deze aanmoedigingsprijs, een stipendium voor jonge reisschrijvers, werd in het leven geroepen om het tienjarig bestaan van de Bob den Uyl Prijs te vieren. Elfie Tromp won 2500 euro om haar reisplan uit te voeren. Ze zal met haar moeder, zus en acht Afghaanse windhonden naar de World Dog Show in Boedapest afreizen in een poging zo de hondengekte van haar familie te leren begrijpen.

Bekijk meer van

Bob den Uyl-prijs

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.