training eu starters

— maandag 26 mei 2014, 09:08

Bob den Uyl-prijs naar Lieve Joris

De Bob den Uyl-prijs is gewonnen door Lieve Joris voor haar boek Op de vleugels van de draak (Atlas/Contact). Dat heeft de jury bekendgemaakt. De prijs, voor het beste Nederlandstalige reisboek uit het afgelopen kalenderjaar, bestaat uit een geldbedrag van 7500 euro. Lieve Joris reisde voor haar boek in het kielzog van Afrikaanse handelaars naar China om inzicht te krijgen in de relatie die zich tussen deze twee culturen ontwikkelt. Ze zocht aansluiting bij zowel Afrikanen als Chinezen die ze met haar prachtige pen een stem en een gezicht geeft. Joris maakt in Op de vleugels van de draak mondiale kwesties inzichtelijk en invoelbaar door de lezer een blik te gunnen in de levens van gewone mensen. Met dit caleidoscopische boek slaagt ze erin te doen wat in reisboeken maar zo zelden lukt: onze horizon verbreden. Laatste wijziging: 26 mei 2014, 11:13

Een eervolle vermelding ging naar Raoul de Jong voor De grootsheid van het al (De Bezige Bij).

De VPRO Bagagedrager, een aanmoedigingsprijs voor jonge reisschrijvers, is uitgereikt aan Rasit Elibol. Hij krijgt een stipendium van 2500 euro om zijn reisplan uit te voeren en te verwerken tot een verhaal dat na de zomer wordt gepubliceerd in de VPRO Gids. Een langere versie verschijnt bij uitgeverij Fosfor als e-book. De VPRO Bagagedrager publieksprijs ging naar Kim van der Meulen.

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.