Jodal

— maandag 23 mei 2022, 13:02 | 1 reactie, praat mee

BNR neemt afscheid van columnisten

De redactie van BNR Nieuwsradio en Het Financieele Dagblad nabij het Amstelstation in Amsterdam. - © ANP

BNR Nieuwsradio neemt afscheid van al haar columnisten in de reguliere programmering op de zender. Columniste Marianne Zwagerman neemt in de uitzending van morgen afscheid, net zoals de andere columnisten. Laatste wijziging: 23 mei 2022, 13:46

‘Toen ik Kees de Kort [macro-econoom en tevens vast columnist voor BNR, red] belde nadat ik hoorde dat de columnisten zouden stoppen, zei hij grappend “dan stop ik er ook mee”, maar dat besluit had hij toen al genomen’, zegt Zwagerman tegen Villamedia.  Op haar Twitterpagina werd maandagochtend gesuggereerd dat De Kort ontslag nam naar aanleiding van het stoppen van de columnisten.

BNR-hoofdredacteur Mireille van Ark heeft de columnisten ‘lang van te voren en op een nette manier’ ingelicht over het besluit, zegt Zwagerman. ‘Het was een keurige opzegtermijn.’ Zwagerman zal haar columns elders voortzetten: ze schrijft tevens columns voor De Telegraaf. ‘Vorig jaar ben ik ook begonnen met een podcast voor NPO Radio 2. Bij BNR schreef ik vooral over media, dat onderwerp is voor mij inmiddels wel een beetje uitgemolken.’ Zwagerman was sinds 2014 verbonden aan BNR als columnist.

Nadat Zwagerman vorig jaar haar boek over de teloorgang van de Telegraaf Media Groep (TMG) had gepubliceerd, wilde ze al een punt zetten achter haar mediacolumns: ‘Ik had het gevoel dat ik inmiddels alles wel had gezegd. Maar in de coronacrisis was het een dankbaar platform om een kritisch geluid te kunnen laten horen. Dit valt zo heel mooi samen. Ik ga door met mijn opinies het land inslingeren, maar dan in een breder perspectief, ook via mijn YouTube-kanaal met bijna 10.000 abonnees.’

In februari 2022 weigerde BNR een column van Zwagerman uit te zenden waarin Ivermectine als medicijn werd opgevoerd tegen het coronavirus. Heeft het stoppen van de columns hiermee te maken? ‘Dat staat compleet los van elkaar’, zegt Zwagerman. Het is nog niet bekend hoe BNR de zendtijd van de columns nu in gaat vullen.

Praat mee

1 reactie

photopress, 24 mei 2022, 18:16

Helaas had iknditbal zien aan komen.
Luisterde ik vroeger tussen de klussen door naar BNR omdat ik die interessant vond,helaas nu niet meer.
Het eeuwige gezeur over die corona deed bij mij de deur dicht.
BNR werd een spreekbuis voor Rutte en zijn kabinet.
En had mijn inziens geen zeggenschap meer over haar eigen programmering.
Dus dat er medewerkers cq columnisten verdwijnen zal wel door geldgebrek zijn omdat de reclame inkomsten terug lopen.
Jammer maar BNR heeft dit aan zich zelf te danken.
Mijn radio staat nu gewoon op de klassieke zenders enz.
Zodat ik me niet hoef te ergeren aan zinloze radio ook over corona wat allang verleden tijd is en andere onzin van deze zender.
Vraage werkelijk af of ze hun nadat deze medewerkers zijn opgestapt nog nieuwe adverteerders zullen melden behalve Astra zenica dan die groots wordt genoemd als sponsor

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.