— dinsdag 23 november 2021, 14:56 | 0 reacties, praat mee

Beveiliging Derksen opgeheven: ‘loos alarm’

ANP

De bedreigingen aan het adres van Johan Derksen, afgelopen zomer, bleken uiteindelijk loos alarm. Dat schrijft Derksen in een column voor de Twentse regionale nieuwssite TKRR. De presentator werd enkele maanden beveiligd. Laatste wijziging: 23 november 2021, 14:57

Derksen beschrijft de situatie en vertelt over zijn toegewezen beveiliger, die hij grappend met 007 aanduidt. “Onderweg naar de studio moest ik van auto wisselen, ik heb alle middenklassers van binnen gezien en uiteindelijk nam ik, achter een benzinestation, plaats in een oude bestelbus, als de ultieme camouflage. Een Talpa-ster in een bestelbus, dat was nog nooit vertoond. Plotseling mocht er plank gas gereden worden, bekeuringen telden niet meer, bij files namen we de vluchtstrook, omdat 007 geen schietschijf wilde zijn.”

De beveiliging werd ingesteld nadat Derksens naam viel in mailtjes die een tot levenslang veroordeelde huurmoordenaar verstuurde vanuit de gevangenis. Het Openbaar Ministerie nam kort na de aanslag op journalist Peter R. de Vries geen enkel risico, schrijft Derksen.

Bekijk meer van

Johan Derksen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.