word studentlid

— woensdag 28 juli 2010, 09:25

Beter resultaat Wegener in zwakke markt

Uitgeversconcern Koninklijke Wegener heeft in het eerste half jaar van 2010 een stijging van het bedrijfsresultaat - vóór bijzondere posten - gerealiseerd van 16 procent. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar groeide het bedrijfsresultaat met 4,2 miljoen euro tot 30,3 miljoen euro. Wegener stelt dat deze stijging voor het belangrijkste deel aan eerder doorgevoerde reorganisaties en bezuinigingsmaatregelen is te danken. De omzet stond onder druk door de verkoop van AD NieuwsMedia en de drukkerij in Den Haag. Wegener verdiende wel meer uit abonnementen, verkoop van producten en diensten aan lezers, activiteiten op internet en advertenties in huis-aan-huisbladen. De inkomsten uit advertenties in dagbladen en externe drukopdrachten waren echter lager dan in 2009. Wegener komt in het eerste half jaar uit op een nettoverlies van 4,5 miljoen euro, omdat het een bijzondere post moet reserveren: de door het bedrijf betwiste boete van ruim 19 miljoen euro, die het recentelijk van de Mededingingsautoriteit kreeg opgelegd. De uitgever stelt verder dat de advertentiemarkt beroerd blijft - al is de afname wel sterk afgevlakt. Meer bij Wegener Laatste wijziging: 28 juli 2010, 13:27

Mecom, het Engelse moederbedrijf van Wegener, boekte een halfjaarverlies van 28 miljoen euro, dat is 53 miljoen euro minder dan in de eerste helft van 2009.

Bekijk meer van

Wegener

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.