word studentlid

— donderdag 28 juni 2012, 09:37 | 0 reacties, praat mee

Bestuur News Corp akkoord met splitsing

News Corp gaat inderdaad het uitgeefconcern in twee bedrijven opsplitsen, een voor entertainment en een voor kranten en boeken. De raad van bestuur van het Amerikaanse bedrijf zou unaniem akkoord zijn gegaan met het plan, zo meldt The Wall Street Journal. Het hele plan zou een jaar in beslag moeten nemen. De splitsing zou de lucratieve tv-activiteiten van het bedrijf een betere bescherming bieden voor de Britse dagbladactiviteiten, die op dit moment zwaar onder vuur liggen door het Britse afluisterschandaal waarbij de kranten van mediamagnaat Rupert Murdoch betrokken zijn. Laatste wijziging: 28 juni 2012, 12:25

Het conglomeraat zal onder meer filmstudio 20th Century Fox en televisiezender Fox News onderbrengen bij het entertainmentbedrijf, terwijl kranten als The Wall Street Journal en The Times of London worden ondergebracht bij nieuwsactiviteiten. Sinds het nieuws van de mogelijke splitsing bekend werd steeg het aandeel News Corp met 11 procent.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.