word studentlid

— vrijdag 6 juni 2014, 08:07

Beste internetjournalistiek beloond

Beste internetjournalistiek beloond

De Vereniging Online Journalisten Nederland (VOJN) heeft gisteren de beste prijzen voor internetjournalistiek uitgereikt. De prijs werd recent in het leven geroepen. Er waren 47 inzendingen in de vier gedefinieerde categorieën onderzoeksjournalistiek / primeur, column / opinie, beste multimediale productie en datajournalistiek. De jury, bestaande uit Jeroen Wollaars, Hella Hueck, Bart Brouwers en onderzoeker Piet Bakker kozen vier winnaars, op basis van maatschappelijke relevantie en impact. Het verhaal 'De achterkamertjesdeal van zorgorganisatie Sensire' van Eelke van Ark won in de categorie onderzoeksjournalistiek. Van Ark legde bloot hoe een zorginstantie uit de Achterhoek een constructie bedacht om 1800 medewerkers te ontslaan en ze goedkoop weer in te huren. Laatste wijziging: 6 juni 2014, 12:40

Gabriëlle Jurriaans won de columnprijs voor ‘Houd eens op over toptalenten’ op weblog Sargasso, waarin ze - in de vorm van een open brief aan staatssecretaris Sander Dekker - pleit voor meer investeringen in het onderwijs in plaats van studenten als potentieel exportproduct te zien.

Lex Boon sleepte de prijs voor het Beste Gebruik van de Nieuwe Media in de wacht met zijn reconstructie van de Rotterdamse Kunsthalroof. Zijn artikel ‘De kunst van het stelen’ was de meest geslaagde multimedia-productie op NRC.nl, dat volgens de jury “het afgelopen jaar sowieso opviel met indrukwekkende producties waarbij volop gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die nieuwe media bieden.”

De prijs voor beste datajournalistieke productie ging naar Dimitri Tokmetzis en Maurits Martijn van De Correspondent. Ze beschreven voor die uitgave hoe je mobiele telefoon een willige handlanger is voor inlichtingendiensten en hoe grote bedrijven je in de gaten houden. De jury stelt dat Tokmetzis en Martijn een “taai maar een belangrijk onderwerp” op een prima manier belichten.

Een overzicht van de winnaars is te vinden op de site van de VOJN.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.