persveilig seminar

— woensdag 9 november 2022, 13:28 | 1 reactie, praat mee

Beschuldigde fotograaf niet schuldig aan hakenkruisvlag Stroe

De bedreigde fotograaf van Persbureau Heitink, die op sociale media beschuldigd werd van betrokkenheid bij het ophangen van een hakenkruisvlag langs de A1 bij Stroe, deed enkel verslag. Hij was dus niet betrokken bij het ophangen van de vlag. Dit zegt de politie na onderzoek. Laatste wijziging: 9 november 2022, 13:34

Wie de vlag wel heeft opgehangen bij het viaduct begin augustus, is niet bekend. Ook heeft het onderzoek naar de volgens de politie onacceptabele bedreigingen aan het adres van de fotograaf niets opgeleverd. De politie vraagt mensen die meer weten zich te melden.

Naast het viaduct woedde destijds ook een kleine bermbrand, waarbij autobanden in brand waren gestoken. De brandweer kon die brand toen snel blussen.

De fotograaf van Persbureau Heitink maakte die bewuste nacht een foto van de nazivlag naast de bermbrand. Op sociale media ontstond ophef over de foto, omdat het leek alsof hij gemaakt was nog voor het incident was gemeld. Volgens Heitink waren de tijdsinstellingen van de camera van de fotograaf niet goed gezet en ontstond zo het tijdsverschil.

Bekijk meer van

Persbureau Heitink

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

photopress, 11 november 2022, 08:25

Het is jammer dat je als fotograaf niet eens je werk meer kan doen zonder dat je door omstanders en lezers enz. zelf wordt beschuldigd.
Misschien komt het omdat te veel 112 fotograafjes een perskaart hebben van het al dan niet verstrekt door het NVJ.
Deze week werd ik als oud fotojournalist nog eens hard op de feiten gedrukt dat deze vrijwel niets ontziende z.g.n 112 fotografen er alles aan doen om aan hun kiekjes te komen.
Waar zijn de echte fotojournalisten gebleven die respecteren dat hun mede fotografen zij aan zij kunnen werken die weten wat ze doen en respect krijgen van politie en brandweer zoals wij dit kregen.
Ik kan het me heel goed voorstellen dat omstanders vaak agressief gaan reageren naar deze z.g.n persfotograaf .
Ze willen er het liefst met hun telefoontjes boven op zitten zonder overleg met de hulpdiensten die ze alleen maar in de weg lopen.
Om dit te stoppen moeten ze die kiekjes van dit soort fotohraafjes gewoon gemeden worden en niet worden gepubliceerd.
Deze week werd ik nog agressief benaderde door zo’n bureautje die zo vertelde nog nooit een foto opleiding te hebben gehad maar mij wel aanviel omdat hij de kiekjes maken wilde.
Tja je benner goed klaar mee als je dit soort mensen naast je heb staan die het verzieken voor de fotojournalist die zijn of haar vak wel verstaat.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.