training eu starters

— woensdag 16 januari 2013, 12:31

Oud-hoofdredacteur AC (87) overleden

Laatste wijziging: 16 januari 2013, 15:26

Oud-hoofdredacteur Keimpe Koopmans is vorige week woensdag overleden. Koopmans was van 1967 tot 1985 hoofdredacteur van de Amersfoortse Courant en het Veluws Dagblad. De geboren Fries kwam op verzoek van de toenmalige directeur Wolf van drukkerij Onnes, uitgever van de krant, in 1953 als chef-redacteur in dienst van AC/VD. Daarvoor was hij werkzaam bij het Vrije Volk, waar hij na de oorlog in dienst trad. Als hoofdredacteur ontplooide Koopmans zich als een autoriteit, zowel op zijn redactie, in de stad als in het land. Als lid van het journalistenteam van TROS Forum gaf hij elke week zijn opinie over actuele zaken op de radio. In 1985 werd hij benoemd tot hoofdredacteur van de Nieuwe Apeldoornse Courant. Bij zijn afscheid benoemde hij zelf zijn opvolger, wijlen Henk Visser. In Apeldoorn is hij hoofdredacteur gebleven tot aan zijn pensioen.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.