e learning nvj

— vrijdag 10 juni 2016, 12:44 | 0 reacties, praat mee

Belg nieuwe IFJ-president

Philippe Leruth | Foto:Antonio Bozzardi - © Antonio Bozzardi

De Belg Philippe Leruth is gekozen als nieuwe president van de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ). Afgevaardigden kozen voor Leruth tijdens het 29ste IFJ Wereld Congres in het Franse Angers. Laatste wijziging: 16 juni 2016, 10:10

Leruth werkt onder meer voor de dagblad L’Avenir en hij was van 2004 tot en met 2013 vice-voorzitter van de EFJ, de Europese tak van de IFJ. Verder was hij van 1995 tot en met 2005 voorzitter van de Belgische journalistenvereniging AGJPB.

De nieuwe president zegt in een persbericht dat zijn eerste uitdaging is om de eenheid en solidariteit binnen de organisatie te herstellen en de tweede uitdaging is om de financiële situatie van de IFJ te versterken.

Leruth volgt de Brit Jim Boumelha op, die sinds 2007 leiding gaf aan de organisatie. Boumelha wordt ere penningmeester. De Marokkaan Younes M’Jahed is benoemd tot senior vicepresident. Afgevaardigeen moeten tijdens de negentigste verjaardag van de IFJ nog stemmen over de functie van vice - president en voor diverse adviseurs-posities.

Bekijk meer van

Philippe Leruth IFJ Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.