— dinsdag 21 april 2009, 09:07

Belaagd Metro op zoek naar stabiliteit

Het Zweedse moederbedrijf van alle gratis Metro-kranten, Metro International, moet op zoek naar 50 miljoen euro nu onderhandelingen met een overnamepartner zijn gestrand. Dat met The Financial Times. De niet met name genoemde partij opende in februari van dit jaar onderhandelingen, maar kon volgens Metro International geen voldoende onderbouwd voorstel doen. Naar verwachting zal het geld nu met via ongedekte aandelen worden opgehaald. Aandeelhouders hadden al goedkeuring uitgesproken voor deze methode. Metro International maakte een operationeel verlies bekend van 15 miljoen euro. Een jaar geleden was dat verlies nog 5,6 miljoen euro. De netto omzet daalde met 24 procent naar 55,6 miljoen euro. De aandelenkoers van Metro International kreeg forse klappen: na de bekendmaking van het verlies en de omzetdaling daalde de koers met bijna 46 procent. Het bedrag dat Metro International wil ophalen is volgens analisten te krap. Van vijftig miljoen euro blijft weinig over voor de rest van dit jaar: het concern moet per direct 28 miljoen euro terugbetalen aan banken. Verder kost een conflict met adverteerders in Zweden waarschijnlijk nog eens 10 miljoen euro. Mogelijk zullen er edities worden afgestoten of verzelfstandigd, is de verwachting. De Spaanse editie werd in januari van dit jaar opgeheven.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.