website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

BDUmedia neemt Soester Courant over

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in lokale journalistiek op maandag 20 maart 2017, 11:48

© Shody Careman

Nieuws

De Soester Courant, één van de laatste kranten die in oorspronkelijk familiebezit is, wordt overgenomen door BDUmedia. De overname omvat ook de website www.soestercourant.nl.

Per 1 juni gaan drie van de zes vaste medewerkers over naar de BDU, onder wie de enige vaste redacteur die de Soester Courant in vaste dienst heeft. Directie-secretaris Marnix Kreijns van de BDU laat weten dat in principe ook alle freelancers mee over gaan.

“De BDU is een van de grotere uitgevers van lokale nieuwsmedia in Nederland. Wij kijken altijd naar mogelijkheden om dat portfolio uit te breiden.” De krant blijft wekelijks verschijnen voor abonnees, en een keer per maand huis-aan-huis. Alleen de lay-out zal iets worden aangepast aan de BDU-look.

Voor de kleine uitgeverij van de familie Smit is het - als gevolg van de ontwikkelingen in medialand - economisch niet meer op te brengen een krant uit te geven. Paul Smit van Uitgeverij Smit: ‘We maken met onze familie al 95 jaar de Soester Courant, dus we zijn niet over één nacht ijs gegaan. Maar door teruglopende oplage en advertentie-inkomsten begint het onderhand een onmogelijk verhaal te worden. BDU heeft meer slagkracht, het is een rijdende trein. Bovendien drukken ze al 35 jaar onze krant dus ik heb een goed gevoel bij deze overname.’

In de volgende editie van Villamedia Magazine verschijnt een reportage over de Soester Courant.

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. herman, 20 maart 2017, 14:07

    Er is ‘weer’ ruimte voor een echt onafhankelijk dagblad! Mag ook best wat kosten!

Festival vrije woord