— vrijdag 30 oktober 2020, 08:37 | 0 reacties, praat mee

BBC komt met strenge richtlijnen voor gebruik sociale media

© AFP / Denis Charlet

Journalisten van de BBC mogen op hun privé-accounts op sociale media geen kritiek meer geven op werk van collega’s. Daarnaast mogen ze geen emoji’s (smilies, etc) meer gebruiken, mogen ze geen mening geven over politiek, beleid en controversiële onderwerpen. Ook moeten ze andere gebruikers te allen tijde met respect behandelen.

Dat staat omschreven in een nieuwe richtlijn, die de Britse omroep heeft opgesteld en per mail aan redacteuren is gestuurd en die in handen is van PressGazette. In de mail schrijft BBC-topman Tim Davie: “Vertrouwen is de basis van onze relatie met het publiek. Het gedrag van BBC-werknemers is van vitaal belang voor dat vertrouwen.”

Volgens de nieuwe richtlijnen mogen redacteuren van de BBC online geen campagnes steunen door bijvoorbeeld hashtags te gebruiken. In de richtlijn staat ook dat het volgen en liken van bepaalde accounts op het platform al gezien kan worden als het uiten van een persoonlijke mening. Het gaat daarbij met name om accounts die eenzijdig berichten over publiek beleid, politiek of controversiële onderwerpen.

Bekijk meer van

BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.