basis naar compleet

— vrijdag 24 november 2023, 12:53 | 0 reacties, praat mee

BBC komt met documentaire over eerste jaar van Charles als koning

Koningin Beatrix kijkt toe als de Britse prins Charles zijn handtekening zet in het gastenboek van de Airborne Begraafplaats. Beiden waren in 1994 aanwezig bij kransleggingen ter gelegenheid van de Slag om Arnhem, 50 jaar geleden. - © ANP / Marcel Antonisse

De BBC zendt in december een documentaire uit over het eerste jaar dat koning Charles op de troon zit. De speciale documentaire is onderdeel van de kerstprogrammering van de Britse omroep. Laatste wijziging: 24 november 2023, 12:58

De BBC belooft in Charles III: The Coronation Year een exclusief kijkje achter de schermen voor het eerste troonjaar van Charles.

De koning en zijn vrouw koningin Camilla worden gevolgd op verschillende belangrijke momenten in het afgelopen jaar. Zo komen ook de voorbereidingen voor de kroning van het paar in mei aan bod. De BBC schrijft onder meer over niet eerder vertoond beeldmateriaal. Daarop is Charles te zien tijdens een van de repetities in Westminster Abbey voorafgaand aan zijn kroning.

De 90 minuten durende documentaire wordt verteld door Helena Bonham Carter. Zij speelde in de Netflixserie The Crown de rol van prinses Margaret, de jongere zus van wijlen koningin Elizabeth.

Bekijk meer van

Koningshuis van Engeland

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.