website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

BBC en ITV vernieuwen Netflix-concurrent ‘Britbox’

Lars Pasveer — Geplaatst op woensdag 27 februari 2019, 11:45

BBC/ITV

BBC/ITV

Nieuws De Britse publieke omroep BBC en commerciële zender ITV lanceren later dit jaar in het eigen land Britbox, een online streamingdienst die moet gaan concurreren met Netflix. Naast oudere producties zullen kijkers ook actuele programma's kunnen terugkijken. Verder zal er exclusieve inhoud voor Britbox worden gemaakt.

Zowel BBC als ITV houden hun eigen terugkijkdiensten iPlayer en ITV Hub aanhouden. Een abonnementsprijs werd niet genoemd, enkel dat die ‘concurrerend’ zal zijn. De Guardian meldt dat ITV de komende twee jaar 65 miljoen pond in het project steekt. De BBC wilde geen bedragen noemen.

Hoewel Britse televisie ook in Europa populair is, zal het nieuwe Britbox zich uitsluitend richten op een Brits kijkerspubliek - al is een variant van de dienst beschikbaar in de Verenigde Staten. De Britse mediatoezichthouder Ofcom juicht samenwerking tussen de BBC en commerciële partners toe.

De Europese Unie werkt aan het wegnemen van geografische belemmeringen voor het consumeren van inhoud, maar bij een onordelijk vertrek van Groot-Britannië uit de Europese Unie wordt het afnemen van een abonnement ingewikkeld. Meer bij The Guardian

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.