e learning nvj

— woensdag 27 februari 2019, 11:45 | 0 reacties, praat mee

BBC en ITV vernieuwen Netflix-concurrent ‘Britbox’

BBC/ITV

De Britse publieke omroep BBC en commerciële zender ITV lanceren later dit jaar in het eigen land Britbox, een online streamingdienst die moet gaan concurreren met Netflix. Naast oudere producties zullen kijkers ook actuele programma's kunnen terugkijken. Verder zal er exclusieve inhoud voor Britbox worden gemaakt. Laatste wijziging: 27 februari 2019, 12:21

Zowel BBC als ITV houden hun eigen terugkijkdiensten iPlayer en ITV Hub aanhouden. Een abonnementsprijs werd niet genoemd, enkel dat die ‘concurrerend’ zal zijn. De Guardian meldt dat ITV de komende twee jaar 65 miljoen pond in het project steekt. De BBC wilde geen bedragen noemen.

Hoewel Britse televisie ook in Europa populair is, zal het nieuwe Britbox zich uitsluitend richten op een Brits kijkerspubliek - al is een variant van de dienst beschikbaar in de Verenigde Staten. De Britse mediatoezichthouder Ofcom juicht samenwerking tussen de BBC en commerciële partners toe.

De Europese Unie werkt aan het wegnemen van geografische belemmeringen voor het consumeren van inhoud, maar bij een onordelijk vertrek van Groot-Britannië uit de Europese Unie wordt het afnemen van een abonnement ingewikkeld. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

ITV Britbox BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.