training eu starters

— maandag 21 oktober 2013, 15:11 | 0 reacties, praat mee

Bart Brouwers weg bij Dichtbij

Hoofdredacteur Bart Brouwers gaat weg bij Dichtbij, zijn geesteskind. Brouwers heeft de redactie van Dichtbij per mail ingelicht. Het hyperlokale nieuwsnetwerk gaat onderdeel vormen van TMG Regionaal/Lokaal, onder leiding van Mike Ackermans. Frans Blok wordt adjunct-hoofdredacteur. Laatste wijziging: 22 oktober 2013, 11:41

In de nieuwe organisatie is geen plaats meer voor een aparte hoofdredacteur Dichtbij.

Brouwers schrijft: “Hoewel ik er geen geheim van heb gemaakt dat ik behoorlijk twijfelde over de rol die ik had kunnen spelen in die nieuwe positie, vind ik het triest dat het prachtige Dichtbij-avontuur nu binnenkort voor mij ophoudt.”

Het is nog niet bekend wanneer de wisseling van de wacht zal plaatsvinden. Brouwers zal zich tot het eind blijven inzetten voor Dichtbij, dat hij in 2011 oprichtte. “Ik heb nog geen idee over wat het verder voor mij gaat betekenen, laat staan wat ik - binnen of buiten TMG - binnenkort kan gaan doen”, aldus Brouwers, die niet wil reageren op de uitgelekte mail.

Volgens Brouwers ligt Dichtbij op koers. De website trekt maandelijks 2,5 miljoen unieke bezoekers. In sommige plaatsen verschijnt Dichtbij als weekkrant. Ook financieel voldoet het hyperlokale nieuwsmedium aan de verwachtingen. Cijfers kan hij desgevraagd niet geven, “aangezien TMG een beursgenoteerd bedrijf is.” 

Brouwers was tot 2011 hoofdredacteur van Sp!ts. Daarvoor leidde hij Dagblad de Limburger. In Limburg werkte hij samen met Frans Blok, destijds hoofdredacteur van het Limburgs Dagblad. Tussen de twee hoofdredacteuren botste het regelmatig. Van een gevecht is dit keer geen sprake, zegt Brouwers desgevraagd. “Onze verhouding is prima. Ik wens Frans Blok alle succes.”

TMG komt later vanmiddag met een persverklaring. Tot die tijd wil Blok niet reageren.

Bekijk meer van

Transfers TMG Dichtbij.nl

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.