anner smart octo

— donderdag 18 november 2010, 15:41

Banen weg bij AvantGarde

Uitgeverij Audax Publishing schrapt drie banen bij de glossy AvantGarde. Het gaat om twee eindredacteuren en een redacteur. Volgens Audax-directeur Roland van Geest is de inkrimping een logisch gevolg van de herstructurering die begin dit jaar is ingezet bij AvantGarde. In januari kreeg het modemagazine een restyling, een nieuwe hoofdredacteur en een nieuwe styling editor. Ook werd de frequentie verlaagd van twaalf naar zes keer per jaar. In de redactie werd toen niet gesneden, zegt Van Geest, waardoor die nu ‘topzwaar’ is geworden. ‘De redactie van AvantGarde was eigenlijk al te breed voor een maandblad, laat staan voor een blad dat minder verschijnt. Voor een blad dat tweemaandelijks verschijnt, heb je geen fulltime eindredactie nodig.’ De eindredactie voor AvantGarde wordt nu ondergebracht bij de Audax-titel Glossy. Dat past in de strategie die Audax sinds begin dit jaar volgt om zoveel mogelijk expertise binnen het bedrijf te clusteren. Eerder dit jaar werden vormgevers en de activiteiten op internet al gecentraliseerd. Volgens Van Geest wordt er gekeken of de drie AvantGarde-redacteuren die nu zonder baan komen te zitten, binnen Audax herplaatst kunnen worden. Overigens verhoogt Audax volgend jaar de frequentie van AvantGarde weer naar acht keer per jaar, maar stopt tegelijkertijd met de tweejaarlijkse uitgave AvantGarde Man.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.