— donderdag 14 november 2013, 14:26

‘Ruim 100 ontslagen bij WPG Uitgevers’

WPG Uitgevers zal begin volgende week bekendmaken dat 15 procent van het personeelsbestand wordt geschrapt. Het zou dan gaan om meer dan honderd mensen. Dat heeft Anne Jan de Graaf, bestuurder Uitgeverijen van FNV Kiem, bevestigd aan Adformatie. Het personeel van WPG zou volgens hem officieel op de hoogte zijn gebracht. WPG Uitgevers had in 2012 720 medewerkers. Bij het schrappen van 15 procent van de banen zouden 108 medewerkers moeten vertrekken. Het is niet bekend waar WPG gaat snijden, maar volgens geruchten zouden er tijdschriften sneuvelen. In oktober kondigde het bedrijf een strategische heroriëntatie aan. WPG meldt ‘gedurende het interne voorbereidingsproces, dat nog in volle gang is en waarbij alle zorgvuldigheid wordt betracht, geen commentaar te geven’.

Bekijk meer van

WPG

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.