— maandag 21 april 2008, 12:00

Journaliste RNW gearresteerd in Israël

De Nederlands journaliste Abir Sarras van Radio Nederland Wereldomroep (RNW) is vannacht gearresteerd op het vliegveld van Tel Aviv. Haar is te kennen gegeven dat ze het land niet in kan en ook niet direct terug kan naar Nederland, omdat ze van Palestijnse afkomst is. Sarras wilde in Israel reportages gaan maken over het 60-jarig bestaan van de staat Israel. Abir Sarras, geboren in Jeruzalem, heeft sinds 2001 naast de Palestijnse ook de Nederlandse nationaliteit. Ze is sinds vorig jaar in dienst als redacteur van de Arabische redactie van de Wereldomroep. Volgens de Israëlische autoriteiten kunnen Palestijnen, alleen via de grensovergang van Jordanië met de Westelijke Jordaanoever naar Israel. Echter, de meeste Palestijnen mogen Israël niet binnen zonder speciale toestemming; iets waarover Sarras niet beschikt.

Bekijk meer van

RNW

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.