Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— maandag 4 december 2023, 08:40 | 0 reacties, praat mee

Auto Maastrichts mediabedrijf ‘Wat is Loos in Mestreech’ vernield

Jeffrey de Vries van Wat Is Loos In Mestreech (rechts). - © ANP / Hollandse Hoogte / Roger Dohmen

Onbekenden hebben zondag in Maastricht een auto van het lokale mediabedrijf Wat is Loos in Mestreech vernield. Met een baksteen werd de achteruit ingegooid, en een tegel veroorzaakte een gebarsten voorruit. Volgens oprichter en presentator Jeffrey de Vries (55) van de in Maastricht populaire lokale online-omroep wordt Wat is Loos al een tijdje bedreigd. Laatste wijziging: 4 december 2023, 08:46

Bij de politie is aangifte gedaan. De Vries sprak zondag van een gerichte actie. “Ze hadden elke auto in de straat kunnen pakken, maar kozen uitdrukkelijk voor de auto met ons logo.” Volgens een getuige ging het om twee mannen met een zwarte Golf met Belgisch kenteken. De omroep looft een beloning van 1000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de daders. Het incident deed zich tussen 14.00 uur en 14.45 uur voor in de Dagobertstraat in de Limburgse hoofdstad. De omroep heeft op YouTube beelden gepubliceerd van de vernielde auto.

Wat is Loos gaat maandag de Nederlandse Vereniging voor Journalisten inschakelen. De bedreigingen begonnen volgens De Vries na een uitzending op 19 september over nep-loodgieters, die een vrouw voor duizenden euro’s zouden hebben benadeeld. “Sindsdien worden we dag en nacht gebeld en bedreigd. Ook krijgen we apps met dreigementen, en is een medewerker op zijn fiets met een bolletjesgeweer beschoten.”

Maandag wordt een beveiligingscamera geïnstalleerd bij het bedrijfsgebouw van de omroep. Ook gaan medewerkers van de omroep voorlopig niet meer als zodanig herkenbaar de straat op. Ze liepen tot nog toe in kleding met het herkenbare opschrift en logo van de omroep. “Dat geeft al aan hoezeer we ons bedreigd voelen”, aldus De Vries. “Als het hiermee begint, waar eindigt het dan?”

De politie heeft zondag de schade opgenomen en in de buurt naar getuigen gezocht. Een woordvoerster van de politie wist zondagavond nog niets van de aangifte.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.