word studentlid

— maandag 26 februari 2024, 07:00 | 0 reacties, praat mee

Auteur en journalist Kim Moelands op 48-jarige leeftijd overleden

Auteur en journalist Kim Moelands op 48-jarige leeftijd overleden
© Keke Keukelaar

Auteur en journalist Kim Moelands is vrijdag op 48-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar echtgenoot zondag aan het ANP laten weten. Moelands leed aan taaislijmziekte en was jarenlang in de media voorvechter van de wet waardoor mensen automatisch donor worden, tenzij nadrukkelijk wordt aangegeven dat iemand dit niet wil. Laatste wijziging: 28 februari 2024, 10:01

Deze donorwet ging uiteindelijk in juli 2020 in.

Moelands schreef in het verleden onder meer voor de LINDA. en andere magazines. In 2010 onderging de auteur zelf een dubbele longtransplantatie. De periode daarna en hoe vrij zij zich weer voelde dankzij de donor die haar organen had afgestaan, beschreef zij in de roman Grenzeloos.

Ze ging daarna verder als thrillerauteur en won in 2015 met De vrouw in de spiegel de Hebban Award, de publieksprijs voor beste Nederlandstalige thriller. De thriller werd in 2016 door een jury genomineerd voor de Belgische thrillerprijs De Diamanten Kogel. Daarna schreef zij nog de psychologische roman Schaduwleven.

Ondanks de transplantatie ging haar gezondheid de laatste jaren achteruit. Mede door de uitbraak van corona begin 2020 leefde Moelands de laatste jaren een teruggetrokken bestaan in Epe, waar zij ook overleed. De crematie vindt woensdag plaats.

Bekijk meer van

Kim Moelands

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.