— woensdag 13 november 2013, 09:14 | 0 reacties, praat mee

Audax breekt met Hearst, staakt Glossy

UPDATE Uitgeverij Audax gaat 'verdere focus' aanbrengen in de eigen uitgeverijactiviteiten. Audax bestaat uit vier onderdelen, waarvan Audax Publishing in Amsterdam de grootste is, uitgever van onder meer weekbladen Vriendin en Weekend. Daarnaast is Audax in Nederland actief met de uitgeverijen De Vrijbuiter en Party Publishing en in België met uitgeverij Cascade. Deze structuur blijft ongewijzigd. De uitgave Glossy van Audax Publishing wordt per 1 januari aanstaande gestaakt. Het verdwijnen van Glossy betekent het ontslag van vijf mensen, bevestigt Audax. Voor het tijdschrift voorzag de uitgever "op langere termijn geen goede positie binnen Audax", aldus interim-directeur Marieke Cambeen. De samenwerking voor het werven van advertenties die bestond tussen Audax Publishing en uitgeverij Hearst werd recent beëindigd om "in het klantencontact met adverteerders de nadruk duidelijker op eigen titels te kunnen leggen." Bij uitgeverij De Vrijbuiter, onderdeel van Audax, is besloten om Mijn Geheim in print en digitaal uit te breiden en werd eind augustus de stekker uit tijdschrift Intens getrokken. Bij Audax-uitgave Santé verdwijnen als gevolg van de reorganisatie en omvorming tot romp-redactie drie mensen, waaronder de huidige hoofdredacteur. Sandera Krol, tevens hoofdredacteur van tijdschrift Vriendin, gaat Santé leiden.

Bekijk meer van

Hearst Magazines Audax

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.