mgm nvj maart

— maandag 4 juni 2012, 16:09 | 0 reacties, praat mee

Audax: 5,25% extra voor pensioen

Journalisten en vormgevers bij uitgever Audax gaan er – met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2012 - maandelijks 5,25% in salaris op achteruit. De uitgever besloot eind vorig jaar dat de journalisten een werknemersdeel aan hun pensioen moeten bijdragen. Voorheen was dat niet het geval en nam Audax dit gedeelte voor zijn rekening. De ondernemingsraad wist te voorkomen dat een eerder voorstel, waarbij het werknemersdeel in drie jaar tijd zou oplopen naar 10% van het bruto salaris, van tafel ging. Laatste wijziging: 4 juni 2012, 18:14

Audax had tot voor kort een vrij luxe pensioenregeling voor zijn journalisten en vormgevers, waarbij de premie in zijn geheel door de werkgever werd betaald.

Eind vorig jaar besloot het bedrijf dat dit te duur werd en diende daarom op 15 december een plan in bij de ondernemingsraad dat per 1 januari van dit jaar in moest gaan. Dat vond de OR wat te snel gaan, aldus OR-voorzitter Annemiek van Ginneken van Audax, waarna er onderhandelingen volgden tussen de twee partijen. Ze kwamen uit op een werknemerspremie van 5,25%, te voldoen vanaf 1 januari 2012. De OR vroeg de directie om de eerste drie maanden (de onderhandelingsperiode) voor haar rekening te nemen, maar daar wilde het bedrijf niet aan. Het betekent volgens een (liever anoniem blijvende) werknemer dat in één keer zes maal 5,25% moet worden opgehoest of de rest van het jaar 10,5% minder salaris ontvangen: ‘een asociale maatregel’.

Volgens Van Ginneken is met de directie afgesproken dat op wanneer werknemers moeite hebben het bedrag ineens te voldoen er op individuele basis een regeling kan worden getroffen.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.