— dinsdag 17 april 2018, 13:41 | 0 reacties, praat mee

AT5 en NU.nl gaan samenwerking uitbreiden

ANP

Stadszender AT5 en NU.nl gaan hun samenwerking verder uitbreiden, nu het Commissariaat van de Media (CvdM) formeel goedkeuring heeft verleend aan een pilotproject dat al enkele jaren liep. Amsterdams nieuws van AT5 verschijnt bij NU.nl op de voorpagina in de app, als is geconstateerd dat iemand in de hoofdstad is.

AT5 is tweede partner in de regio: eerder ging NU.nl de samenwerking aan met NH Nieuws met een Haarlems katern. Ook in andere steden heeft de nieuwssite de samenwerking gezocht met lokale nieuwssites.

De site toont regionaal nieuws in Alphen aan de Rijn (in samenwerking met alphens.nl), Utrecht (DUIC), Groningen (GIC), Leiden (Sleutelstad), Breda (BredaVandaag) en West-Brabant en Midden-Zeeland (De Bode). Voor die functionaliteit moet de actuele locatie van de bezoeker in de app worden gedeeld.

Zowel NU.nl als de partners zeggen blij te zijn met uitbreiding van lokaal nieuws op het NU-platform. “Regionaal nieuws is heel belangrijk voor onze bezoekers”, stelt NU-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.