persveilig seminar

— dinsdag 17 april 2018, 13:41 | 0 reacties, praat mee

AT5 en NU.nl gaan samenwerking uitbreiden

ANP

Stadszender AT5 en NU.nl gaan hun samenwerking verder uitbreiden, nu het Commissariaat van de Media (CvdM) formeel goedkeuring heeft verleend aan een pilotproject dat al enkele jaren liep. Amsterdams nieuws van AT5 verschijnt bij NU.nl op de voorpagina in de app, als is geconstateerd dat iemand in de hoofdstad is. Laatste wijziging: 17 april 2018, 13:50

AT5 is tweede partner in de regio: eerder ging NU.nl de samenwerking aan met NH Nieuws met een Haarlems katern. Ook in andere steden heeft de nieuwssite de samenwerking gezocht met lokale nieuwssites.

De site toont regionaal nieuws in Alphen aan de Rijn (in samenwerking met alphens.nl), Utrecht (DUIC), Groningen (GIC), Leiden (Sleutelstad), Breda (BredaVandaag) en West-Brabant en Midden-Zeeland (De Bode). Voor die functionaliteit moet de actuele locatie van de bezoeker in de app worden gedeeld.

Zowel NU.nl als de partners zeggen blij te zijn met uitbreiding van lokaal nieuws op het NU-platform. “Regionaal nieuws is heel belangrijk voor onze bezoekers”, stelt NU-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.