Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 11 augustus 2017, 08:57 | 0 reacties, praat mee

‘Asielzoeker-acteur bij PowNed was satire’

De 'Iraakse vluchteling' Tariq leerde onder meer de Hollandse genoegens van het vissen kennen | PowNed

Het PowNed-programma 'Vluchteling maakt kennis', waarbij een acteur zich voordeed als kersverse asielzoeker, was bedoeld als satire. Dat stelt Dominique Weesie, voorzitter van de omroep, tegenover De Telegraaf. Eerder deze week ontstond ophef over het programma, nadat de acteur in kwestie, Tariq Kasem, aangaf te vertrekken bij de omroep na de publicatie van een hardvochtig artikel over een verdronken Syrische vluchteling.

Volgens Weesie lag het er dik bovenop dat Kasem, die in de serie probeerde in te burgeren in Nederland, een acteur was. “Het lag er zo dik bovenop. Het was een satirische rubriek, waarin hij een ieder die nogal huiverig stond tegenover vluchtelingen een spiegel voorhield over hun eigen bekrompen gedrag.”

Weesie noemt de ontstane kritiek tegenover De Telegraaf ophef om niets. “Hij had geen geheimhoudingsplicht en was er ook open over op sociale media. Het sop is de kool niet waard. Maar de fatsoenspolitie viert hoogtij…”

Bekijk meer van

PowNed Domonique Weesie

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.