— maandag 4 september 2017, 09:32 | 0 reacties, praat mee

Art director Rob van Bracht (53) overleden

Art director Rob van Bracht is op 53-jarige leftijd overleden aan darmkanker. Als een van de eerste vormgevers ging hij de uitdagingen van het digitale tijdperk aan. Laatste wijziging: 4 september 2017, 10:54

Van Bracht overleed al op 9 augustus meldt de Vokskrant afgelopen weekend. Van Bracht was betrokken bij de verbreding van de krant in 2000. Na VK Magazine werd Rob van Bracht vormgever en ideeënmachine van bladen als Quote, Helden, de Consumentengids, Folia en FEM Business. In 1993 bedacht Van Bracht samen met Thomas Hendriks het eerste tijdschrift voor jongens: Webber (not fot girls & parents, luidde het onderschrift). Het was een groot succes.

Van Bracht anticipeerde als een van de eerste vormgevers op de uitdagingen van het digitale tijdperk. Hij ontwierp mediaconcepten voor het designplatform Frame en de Sensation dancefestivals - apps die wereldwijd tienduizenden gebruikers trokken en waarvoor hij ook internationaal gelauwerd werd.

Op het laatst was Van Bracht de creatieve directeur en hoofdredacteur van Triggertales, een onlineplatform over storytelling, gevestigd in ‘zijn’ Volkshotel waar hij ooit VK Magazine ontwikkelde. Daarnaast gaf hij lessen fotografie en ondernemerschap, was veelgevraagd spreker en jureerde fotocompetities in binnen- en buitenland.

Bekijk meer van

Rob van Bracht

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.